S Karlem v kuchyni

V březnu proběhla další prémiová degustace, jejíž gró bylo párování vína s pokrmy. Kuchyně se tentokrát ujal náš enolog Karel Novotný, jehož vášní není jen samotná výroba vína, ale také párování jednotlivých chutí vína s pokrmy.
Výjimečná událost si žádá výjimečné menu
Tyto večere si zakládají na pečlivě vybraných kombinacích, které propojují charakter našich vín s unikátním gastronomickým zážitkem. Tentokrát menu zahrnovalo:
-
Sylvánské zelené 2023 s ovčí brynzou, mangovým pyré a lanýžovým nektarem.
-
Sauvignon 2024 doprovodil mořského vlka s černým sezamem a černou rýží.
-
Chardonnay 2020 bylo servírováno s lanýžovým telecím tatarákem, holandskou omáčkou a ciabattou.
-
Rulandské modré 2021 doplnilo jehněčí kýtu pečenou v Pinot noir, s fenyklovými tóny a bramborovo-pohankovou kaší.
-
Ryzlink rýnský 2023 zakončil večer sladkou tečkou v podobě crema bruciata all'arancia.
Dále byla k ochutnání vína Cuvée Bílá hora 2023, Hibernal 2024, Tramín červený 2022 a Alibernet 2021.
Pořádání této akce je pro nás výjimečnou událostí.
Teď pár čísel pro představu
Na této degustaci pro 27 osob pod rukama našeho týmu prošlo 135 sklenic, 162 talířů, 243 příborů a 135 ubrousků. A právě proto jsou tyto večere tak exkluzivní a kapacitně omezené.
Každá taková akce nás nesmírně baví a posouvá dál. Atmosféra je vždy plná energie, nadšení a nezapomenutelných chvil, které spojují skvělé víno, jídlo a společnost milovníků těchto požitků.
Součástí těchto večerů je i prohlídka samotného vinařství, včetně výrobních prostor s výkladem majitele Štěpána Maňáka.
Máte zájem o další takovou akci?










